Menu
Bemutatkozik a Health-Ness Alapítvány

A Health-ness Prevenció-promóciós, Rehabilitáció-segítő, Oktatási és Jótékonysági Alapítvány 2017. január 20-án alakult és 2017. június 12-i határozatával vette nyilvántartásba a Fővárosi Törvényszék.

 

A 11 fős Kuratórium tagja, dr. Dank Magdolna onkológus professzor, dr. Kricskovits Ágota belgyógyász, dr. Tóth Kálmán kardiológus professzor, dr. Kelemen Péter Bertalan főorvos, sebész, plasztikai sebész, Csukás Csaba tanácsadó szakpszichológus, Jávori Ferenc Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas magyar zeneszerző, előadóművész, Poller Roland optometrista, Szabó Gabriella olimpiai bajnok, dr. Sztranyák József, Urbánné Kelemen Márta, továbbá Gláser-Katona Zsuzsanna a Kuratórium elnöke és a program indítója.

 

Alapító dr. Tordai Judit ügyvéd.

 

A felügyelő bizottság három tagú, dr. Gaál Judit ügyvéd, Sebes János kereskedelmi igazgató, az FB elnöke Pogány-Ujhelyi Zsuzsanna adótanácsadó.

 

A Kuratórium munkáját segítő tanácsadó testületet folyamatosan bővítjük, célunk hiteles, elismert szakemberek és szervezetek tömörítése, melynek alapító tagjai Tódorné Bognár Krisztina klinikai vezető ápoló, Formanek László építőmérnök, valamint a tanácsadó testület elnöke Gláser Tamás a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének alelnöke, Magyar Védjegy Egyesület ügyvezető elnöke, Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) tagja.

 

Alapítványunk szakmai és támogatói alapon működik, amely a mindenkori Kormánnyal, kormányzati hivatalokkal és társszakmai civilszervezetekkel történő együttműködés kialakítására törekszik célkitűzéseink minél hatékonyabb megvalósítása érdekében, és az egyes jogszabályok korszerűsítésében az egyes időszakokban felmerülő életmód és gyógyítással kapcsolatos területeken.

 

Alapítványunk elsődleges célja prevención alapuló életvitel és szemléletmód széleskörben történő megismertetése, tanítása, melynek szerves részét képezi az eseti és rendszeres szűréseken való megjelenés is. A lakosság körében felvilágosító munkánkkal, előadásainkkal célunk az egészség minél hosszabb távon történő megőrzése, a betegségek tendenciájának csökkentése, kiemelten a daganatos, szív- és érrendszer, diabétesz és csontritkulás területén. Edukációs tevékenységünkkel és mobil szűrőbuszok szervezésével célunk a lehető legtöbb embert hatékonyan megszólítani és elérni Magyarországon belül és határon túl egyaránt.

 

Alapítványunk karitatív célja, a kuratóriumi elnök indítványozására a Kuratórium döntése alapján minden évben más-más egészségügyi intézmény és/vagy egészségügyi program és/vagy prevenciót segítő szűrőeszköz-beszerzések és/vagy a rehabilitációt elősegítő eszközbeszerzésének finanszírozása a támogatóinktól kapott forrásokból, felvilágosító kiadványaink és a különböző jótékonysági kulturális, sport- és egyéb programjaink bevételének eredményéből egyaránt.

 

Alapítványunk a Magyar Termék Nagydíj átadási ünnepségén, 2017. szeptember 5-én a Parlament Felsőházi Termében, Health-ness Különdíjat adott át.

 

A XIII. Kerületi Önkormányzat által meghirdetett pályázaton, a témában pályázati nyertesként lehetőséget kaptunk, hogy 2018. október 14-én vasárnap a Radnóti Miklós Művelődési Központban egész napos, komplex, orvosok, szakemberek által egészségfejlesztés, betegségmegelőzés témában tartunk előadásokat, továbbá tájékoztató és más, könnyed, színes szórakoztató programokon, pl. délelőtt a gyerekeknek színházi előadás, a nap zárásaként pedig egy órás könnyűzenei koncerten vehetnek részt vendégeink. Továbbá az egészségfejlesztést és betegségmegelőzést, tehát a prevenciót támogató innovációs eredmények bemutatását is tervezzük ezen a napon. A rendezvényről folyamatos tájékoztatást adunk a www.health-ness.hu weboldalunkon és Facebook oldalunkon.

 

2018. I. félévében tervezzük indítani „Mit tehetek magamért” címmel egészségkampányunkat, mely keretében többek között Hölgyklub, Prevenció- és Sportklub néven szervezés alatt van egészséges életmódot bemutató és oktató rendezvénysorozatunk.

 

Kiemelt terveink megvalósításához, köztük egészségkampányunk indításához és Szervezetünk zökkenőmentes működéséhez különböző forrásokra van szükségünk, így cégek és magánszemélyek támogatását is kérjük, mely Támogatóink részére a felajánlott támogatási összeg függvényében különböző csomagajánlatainkkal kiemelt marketingmegjelenést tudunk biztosítani kommunikációinkban és rendezvényeinken.